Om mig
Jag heter Elin Folkesson och här skriver jag om mitt måleri, om att skapa nytt av gamla saker och om kreativitet. Namnet "huldas byrålåda" har jag fått från min farmor. Hon skapade med garn och tyg och var en mästare på återanvändning. I hennes lådor fanns en hel värld av sparade spetsar, knappar och små pryttlar som väckte min skaparlust när jag var en liten flicka. 

Jag är född 1973 och bor i Årsunda tillsammans med min man och tre döttrar. Jag utbildade mig tidigt inom konst och textil, men bytte sedan inriktning och studerade till lärare. 2008 återtog jag mitt tidigare intresse och har sedan dess aktivt arbetat med måleriet parallellt med arbete som lärare och på senare tid som kultursamordnare på Kulturcentrum i Sandviken.


Att måla är för mig ett sätt att berätta historier. Motivet är oftast människor, ensamma eller i relation till andra, och handlar nästan alltid om den enskilda människans rädslor, drömmar och förhoppningar. Ett återkommande tema är också vad vi människor bär med oss av kunskaper, upplevelser och känslor som tillsammans bygger upp den vi är. I min bildvärld så visar det sig ofta i form av lapptäcken eller mosaik, små delar som tillsammans bildar en helhet.

För det mesta målar jag med akrylfärg, ibland med inslag av collage, eftersom det passar mitt temperament. Det går snabbt att måla och att måla över, färgskikt på färgskikt, nya linjer och former tills det blir en helhet som känns rätt. 

Konstnärlig utbildning:
Sömnad för yrkesutövning och textil kompletteringskurs, Sandviken, 1 år
Konstlinjen i Gävle, 2 år
Bildpedagogik 45 hp, Högskolan i GävleLinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...