29 augusti 2016

Tillbaka i ateljén


Det tog lång tid att ta sig tillbaka till ateljén den här gången. Sommaren fylldes av sommarstuga, semesterresa och diverse hemmafix, men nu är vardagen här igen och med den lite mer rutiner. I helgen städade jag ur allt gammalt damm ur ateljén och tog mig äntligen tid att plocka fram färgerna igen. Det känns fantastiskt bra även om det som vanligt är lite trögt i början.

Jag ville att det skulle vara lekfullt och roligt första gången efter ett så pass långt uppehåll och inte så mycket grubblerier, så jag plockade in några olika blad och fröställningar från trädgården som jag använde som inspiration, och det var nog en klok idé. Måleriet gick lätt och ledigt och jag hade roligt när jag testade olika former och färgkombinationer. Jag lyckades till och med skissa upp en dam som jag kände mig ganska nöjd med innan det var dags att göra kväll. Målningen är dock långt ifrån färdig och jag tvivlar på att det kommer att gå lika lätt nästa gång. Det brukar gå både upp och ner i måleriprocessen och nästan varje målning går igenom minst en fulfas innan den är klar. Det är ju lite det som är charmen med det hela egentligen. Det skulle inte vara så roligt om det bara var lätt hela tiden.
SparaSparaSparaSpara

4 kommentarer:

Alicia sa...

Roligt att höra ifrån dig igen! Och betryggande på något vis att även dina verk går igenom fulfasen! Det ser väldigt lovande ut på bilderna, turkost är så vackert :)

VisaLiza sa...

Tror att det mesta hade förlorat sin tjusning om det varit lätt hela tiden. Otroligt fin tavla, fullkomligt älskar färgerna. Kramar Liza

Siggadisart sa...

Så glad att du är tillbaka, så kul att titta på din konst. Allt så vackert du gjör.

Elin sa...

Oj, jag har missat att svara på era kommentarer! Tack alla för fina ord. Det värmer!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...