14 juli 2016

Sommar, sommar, sommar


Det blir inte mycket tid i ateljén under sommaren. Varje år tänker jag att jag har så mycket tid för måleri, men sedan är det så mycket annat som dyker upp när resten av familjen är ledig också. I början av semestern spenderade vi två intensiva veckor i stugan och där finns oändliga projekt att ta tag i. Så pass mycket att det känns som om vi inte kommer någonstans hur mycket vi än jobbar. Ibland skriver jag upp en lista på allt vi gjort bara för att påminna mig själv om vi faktiskt hunnit med en hel del. Den här gången hann vi till exempel med att:

- Slita ut all inredning på den lilla toaletten med tanken att tvätta väggarna för att måla och göra en snabb uppfräschning, men sedan upptäcka det vi egentligen redan visste - att golvet var jätteäckligt och luktade apa. Vi slet därför ut golvet (plastmatta med gammalt linoleum under), levde utan toalett och vatten i fyra dagar och lade nytt klinker. Väggarna målar vi nästa gång.

- Börja plocka bort spjälorna på altanen för att skrapa, måla och flytta om dem för att göra det lite snyggare, för att sedan upptäcka att överliggaren var rutten på två ställen så vi fick göra allt lite grundligare än vi tänkt. Nu är överliggaren bytt och spjälorna målade och omflyttade.

- Trappan till altanen var rutten, antagligen pga stopp i hängrännorna så att allt vatten forsade över rakt ner på trappan. Vi byggde en ny trappa, rensade hängrännorna och grävde ner ny slang som leder bort vattnet från huset.

- Vi grävde ner fyra stora buskar (bärhäggmispel) som blivit över i min mans syskons stuga. Vår stuga ligger alldeles vid en väg med ganska mycket trafik och vi planerar att sätta upp staket och plantera buskage för att skärma av lite.

- Dessutom målade vi det gamla stänkskyddet ovanför köksbänkarna som och satte upp nya lister samt målade och satte upp en hylla ovanför kökssoffan där fina plåtburkar kan stå.


- Naturligtvis hann vi också med att fynda på loppisar och fika. Tio stycken hann vi med och jag hittade en hel de nyttiga och fina saker. Bland annat tre stolar till stugan, en helt nygjord trasmatta som passar ypperligt i köket här hemma (för 45 kr!), diverse porslin, plåtburkar och textil till stugan och en hel del böcker. Det behövs alltid böcker. En virkad grytlapp blev det också som komplettering till farmors fina samling som fått pryda köksväggen i stugan.


- Men allt handlar inte om att fixa i stugan. Vi hann med att umgås och leka också. Släktträff, midsommarfirande, kusinmys, middagar, spel och lekar. Och fiske. Såklart.

Jag längtar redan tillbaka.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...