3 mars 2016

Dagboksbild steg för steg


Dagboksbild 8, 2016, 21x30 cm, akryl på papper

Jag tänker ofta att jag ska filma hur en målning blir till, från första grundmålningen av duken till sista penseldraget, men det glöms alltid bort. Eller så har jag bara ingen lust att vara med på bild. Däremot kommer jag åtminstone ibland ihåg att fotografera med jämna mellanrum. Här nedanför syns ett exempel på hur en ganska snabb målning ändå har flera olika lager. Ibland är det lite väl långa hopp när jag har låtit mig uppslukas av måleriet och helt glömt bort att plocka fram kameran, men den visar ändå relativt mycket av processen. Det kan tyckas onödigt att måla så mycket som sedan inte syns, men det men det är genom de olika stadierna som det slutliga resultatet växer fram. Och så är det väldigt roligt och skönt sätt att måla. Kravlöst. 


4 kommentarer:

Louie sa...

Så vacker! :)
Jag har samma problem, tänker att jag ska ta bilder under tiden, men man försvinner in i skapandet och helt plötsligt är man klar

aliciasivert.se sa...

ÅH vad kul att få se gifen med de olika stegen! Jag är så fascinerad av ditt sätt att måla på. Jag gillar själv att lägga mååånga lager (det är därför jag får kämpa så med akvarellen) men du tar det till en helt ny nivå. Så spännande och konstnärligt - och så vacker bilden blev!

aariho sa...

Det er alltid så spennenede å se når et maleri blir til. Det er en kunst å stoppe i riktig tid. Noen ganger maler en for lite, andre ganger overmaler en for mye. Ikke lett dette! Det ligger mye bra under dette ferdige, flotte bildet!

Elin sa...

Tack alla :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...