21 februari 2016

Min strategi för att koppla av

Dagboksbild 7, 21x30 cm, akryl på papper, Elin Folkesson
Efter förra helgens sommarstugefix och jobb på Trampolin igår kändes det ljuvligt med en hel söndag i ateljén. Ännu en dagboksbild blev det, den här gången helt utan damer, men med mina numera vanliga hus och lite bladmönster. Kanske beror motivet på att jag ständigt funderar på stugan, vilka väggar jag ska måla, vad vi behöver fynda på loppis och vilka rabatter jag vill plantera i sommar. Just nu är det hantverkare där som fixar en dusch i källaren och jag är så nyfiken på hur det kommer att bli. Jag skulle vilja vara där varje helg om det gick.

Man kan tycka att det är fånigt att lägga tid och energi på något så ytligt som inredning. Det finns så mycket viktigare saker att fundera över och problem att lösa, men samtidigt har jag insett att inredningstankarna är mitt sätt att koppla av. Min hjärna fastnar gärna i grubblerier över jobb och annat och då känns det så skönt att istället fundera över färgnyanser eller blomrabatter. Det är bara lustfyllt. Ofta är det själva planerandet som är det roliga och det gör inte så mycket om projekten jag tänker ut inte blir av. (Jag tvivlar till exempel på att jag kommer att ha tid för något planterande i sommar.) Egentligen är det väl en ganska smart strategi. Om de jobbiga tankarna inte går att stänga av - så byt dem till något avkopplande och lustfyllt. Eller hur? Det fungerar för mig i alla fall.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...