28 november 2015

Tankar som snurrar


Sitter framför datorn och förbereder ett framförande om mitt måleri, som jag ska hålla i morgon för en lokal konstförening. Det är ingen stor sak. Nuförtiden tycker jag det är riktigt roligt att prata inför en grupp människor, och särskilt om ett ämne jag kan bra. Mig själv och min konstnärliga process. Ändå har jag svårt att komma på vad jag ska säga. Jag känner mig trött och lite splittrad. Det är så mycket som far omkring i mitt huvud just nu. Inga allvarliga problem, utan vardagliga småsaker som måste lösas och jag har alltid haft svårt att stänga av mina tankar, oavsett hur obetydliga grubblerierna är. Jag vaknar på nätterna och tankarna hoppar mellan jobb, konst, hem och familj. Ska jag göra si eller så? Är det bra eller dåligt? Jag skulle vilja ha en av- och på-knapp för tankar, men så fungerar det ju tyvärr inte. Det är bara att gilla läget, tänka positivt och påminna sig själv att det går över. Snart är det lugnare igen.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...