27 juli 2015

Att bli lycklig av en perfekt linjeJag behöver en viss ordning och reda här hemma för att fungera som bäst. Det betyder inte att allt måste vara skinande blankt och putsat, men jag trivs bäst när det inte ligger smutsiga strumpor i soffan eller drivor av hundhår i hörnen och när skåp och lådor är någorlunda sorterade. Så är oftast inte fallet, eftersom vi är fem ganska röriga personer, en mycket hårig hund och tre katter som samsas om utrymmet, men för det mesta kan jag stå ut med det genom att titta åt ett annat håll.

Svårare har jag att leva i rum som inte "känns rätt". Där linjer och färger inte hänger ihop. Där det är något som skaver. Oftast vet jag inte riktigt vad som kommer att fungera förrän jag ser det, vilket betyder att jag inte riktigt gillar att köpa nytt. Det kan så lätt bli fel och då får jag dåligt samvete över att jag slösat bort pengar. Hellre målar jag om möbler, flyttar dekorationer och köper nya överdrag till kuddar och soffor.

Egentligen går det till på precis samma sätt som när jag målar mina tavlor. Jag prövar linjer och färger, flyttar motiv och målar om tills det känns rätt. Och vad som är rätt kan jag inte riktigt förklara. Det är bara en känsla av lugn. Jag kan bli lycklig av vackra linjer och perfekta färgkombinationer, både i måleriet och i hemmet.

I sommar har jag äntligen tagit tag i ett skavsår här hemma - vårt tv-rum. Det var inget direkt fel på rummet, men det blev heller aldrig riktigt rätt. Nu är väggarna ommålade och ett stort skåp utflyttat så att vi fick plats med en fåtölj (som faktiskt är nyköpt men som blev rätt på en gång). Några nya kuddar köpte jag också, och i hörnet fick ett gammalt barnbord fungera som avlastningsyta efter att ha målats med lite vit färg. Några gamla ljuslyktor och träfigurer fick komma fram ur gömmorna och helt plötsligt känns rummet helt perfekt. För mig. (Och resten av familjen har godkänt det också...)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...