31 december 2014

Mitt 20142014 har inte varit mitt bästa år, snarare tvärtom. Trots många nya utmaningar och roliga händelser var det länge sedan jag kände mig så här liten och vilsen. Antagligen var det därför jag valde ordet stark i början av året - för att jag kände på mig att det skulle behövas. Trots de goda intentionerna har jag känt mig svagare än någonsin under större delen av året, men jag tycker mig ana en ljusning. Kanske var det den berömda fyrtioårskrisen som är på väg att gå över?


Den största utmaningen det här året har varit mitt nya arbete på Litteraturhuset Trampolin. Det är här jag har lagt det mesta av min tid, vilket har inneburit att jag har fått dra ner på annat, som till exempel måleriet. Det kan också ha bidragit till att allt inte känts perfekt. Det räcker inte med ett roligt arbete - jag måste måla.


En annan tidstjuv är den här lilla krabaten. En ny familjemedlem blev det under 2014. En stor, klumpig, lurvig, envis och alldeles bedårande hund vid namn Måns. 


Trots krävande jobb och ny familjemedlem hann vi i alla fall fixa i ordning köket. Något som legat på att-göra-listan i flera år. Golvet, bänkskivorna och spiskåpan målades och lite av inredningen byttes ut.


Och så möblerade vi om i halva huset. Jag fick en större ateljé i Gretas gamla rum, hon tog vårt sovrum och vi flyttade ner i det gamla målarrummet.


Bästa beslutet under året var att avsluta bildpedagogikkursen. Även om det var inspirerande och utvecklande så räckte inte tiden till, och de 45 poäng som behövdes för behörighet i bild på högstadiet klarade jag av under våren.


Årets prestation måste vara att jag avslutade min tvååriga utmaning att teckna 365 ansikten, med ett tecknarmaraton där jag gjorde sjuttiofyra ansikten på samma dag. Äntligen färdig!


Även om jag inte har haft så mycket tid för eget måleri så har jag hunnit måla en hel del med barnen. Vårt stora projekt är ännu inte färdigt, men det gör inget. Det kommer.


Färdig blev i alla fall väggmålningen åt döttrarnas gamla förskola som bytte till nya lokaler. Fast det var i sista sekunden det också. Som alltid.

2014 var ett år med många utmaningar, tidsbrist, en hel del kreativitet men för lite eget måleri. 2015 SKA bli bättre!


7 kommentarer:

iHanna sa...

Grattis Elin, till avklarad utmaning och yes, låt 2015 bli ett bättre år för oss alla!

gott nytt år!

Elin sa...

Tack Hanna och detsamma till dig!

Christina sa...

Fin årsbeskrivning av ett intensivt år! Låt 2015 bli året du vi får tid för allt det där vi behöver göra för att må bra, måla, måla, måla.
Önskar dig ett toppenfint och balanserat 2015!
Kram Christina

Maria sa...

På något vis så upplever jag att åren efter 40 varit mer utvecklande och utmanande än tidigare. Jag har funderat mycket mer. Det är väl kanske det där att man hamnat mitt i livet och försöker komma underfund med både sig själv och livet och åt vilket håll man ska egentligen.
Önskar dig ett gott 2015!

Elin sa...

Tack Christina och Maria!

Ellet sa...

Köket ser magiskt ut!! Jag ska ha en sån enhet jag med, någon gång i den avlägsna framtiden.

Elin sa...

Det är väldigt praktiskt - mycket porslin får plats :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...