31 december 2014

365 faces - Äntligen färdig!

Sonia är modell
För två år sedan bestämde jag mig för en helt galen utmaning. Att teckna ett ansikte om dagen i ett helt år. Det lyckades jag inte riktigt med, men jag gjorde i alla fall 200 av den ursprungliga planens 365 faces (varför jag använde det engelska ordet har jag helt glömt). Jag hade kunnat nöja mig med det, men någonstans gnagde det i mig att jag inte var färdig, så utmaningen fortsatte under 2014, trots att jag aldrig haft så lite tid som nu till att teckna. Men skam den som ger sig. Jag skulle bli färdig.

Igår hade jag ett tecknarmaraton för att göra de sista sjuttiofyra bilderna. De flesta är gjorda i appen Ritplatta på min iPad, och jag har bara använt fingret att rita med. Det är en riktigt rolig app, och ett bra hjälpmedel om man ska orka göra så många bilder på en och samma dag. Bilderna på min familj och mig själv gjorde jag genom att först fotografera dem med olika ansiktsuttryck, rita på fotot och sedan byta ut det till en vit bakgrund. Lite fusk kanske - men det är ju min utmaning så jag bestämmer reglerna.

Greta gör grimaser
 Mina två yngsta ville mer än gärna hjälpa till och hade många olika ansiktsuttryck att bjuda på.
Inte så smickrande bilder av mig själv
 Mitt eget ansikte är jag så van att teckna, och jag har mängder av foton där jag gör olika grimaser.

Mira hade svårt att hålla sig för skratt
Mira ställde också upp, även om hon var på väg in i duschen och inte alls hade lust. 

Uttryckslösa ansikten
En hel del bilder gjorde jag på det gamla vanliga sättet - utan fotografi i bakgrunden. Största problemet då är som alltid att hitta intressanta ansikten med något slags uttryck. Det blir mycket vackra människor med uttryckslöst ansikte.
Färgat i Ritplatta
 Ett tag lekte jag med färg på fotografier, men det blev så kladdigt även om det var på iPaden.

Fotoredigering i Picmonkey
Och så tröttnade jag ordentligt ett tag på allt tecknande och redigerade några bilder av mig själv i Picmonkey. Det får också räknas.

Det här var ett urval av alla bilder jag gjorde igår. Alla är inte fantastiska eller skickligt gjorda, men tillsammans är de i alla fall ganska imponerande tycker jag. Och utvecklande.

Äntligen färdig!

4 kommentarer:

Madde sa...

Härligt! Gott slut och gott nytt år!

Elin sa...

Detsamma till dig Madde!

Mika sa...

Jag tycker dom är fantastiska! DU är fantastisk som ger dig den på att slutföra.
Jag är stormförtjust i de du experimenterat med färg på I-paden.

Kram
Mika
Ps... Nu längtar jag förståss efter en ny utmaning. Denna gången är jag med! Från början! Ds.

Elin sa...

Ha, ha... Det blir nog säkert någon ny utmaning, men inte på en gång. Jag behöver en liten paus först.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...