8 november 2014

Att skriva för hand


Jag har alltid skrivit mycket för hand. Dagbok började jag med när jag var sju och även om jag inte har skrivit varje dag, eller ens varje månad vissa perioder, så har det blivit ganska många böcker vid det här laget. Under en lång tid har jag också skrivit upp alla böcker jag läst i en särskilt anteckningsbok, med en kort notering om handlingen, varför jag läst den och vad jag tyckte.

På senare år har alltmer av mitt skrivande flyttat över till datorn. Mycket av det som tidigare hamnade i dagboken, skriver jag nu här på bloggen, och böckerna jag har läst har istället rapporterats på boktipset.se, efter ett kort försök att starta en egen bokblogg. Men nu tar jag ett steg tillbaka och återgår till skrivandet i en pappersbok. I alla fall när det gäller att skriva om böcker. Jag vill kunna skriva ner mina tankar utan att behöva tänka på att andra ska läsa. Då tar det för lång tid, och blir i värsta fall inte av. Istället ska jag ha min nyinköpta skrivbok framme, så att de blir lätt att hasta ner några tankar när en bok är utläst, så att jag snabbt kan gå vidare till nästa.

Ibland är det enkla det bästa.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...