10 mars 2014

I tankefasen


Jag hade en bild i mitt huvud när jag påbörjade min senaste målning, men efter att ha skissat upp den sittande damen så körde jag fast. Tavlan hamnade i hallen och jag satt i köket med en kopp kaffe och betraktade den. Länge. Till slut fick den komma tillbaka till staffliet för några fler lager färg, men jag är ännu inte helt säker på hur den ska sluta. Den får vila ett tag, så kanske det kommer.


4 kommentarer:

Madde sa...

Fin komposition. Ser fram emot var den landar :-)

Sia sa...

Jag tycker tavlan är vacker. Den blå färgen verkar lysa så fint.

Mika sa...

Den är fin. Ser ut som min farmor som jag minns henne.
Kompositionen är fin men lite tung. Det känns som något saknas i övre delen av målningen.
Jag ser en underkropp på en man som håller ena handen på damens axel (som att göra henne lugn). Hon ser lite bekymrad ut.
Lite ungefär som jag sett din målning med mannen som håller om en kvinna på en av dina andra målningar. Hon framträdande och han nästan försvinner bort i det kalla...

Elin sa...

Tack Sia och Madde.
Mika: Det hade jag inte tänkt mig, men nu när du säger det så kanske... Jag har ett mönster i huvudet som jag hade tänkt få in på väggen bakom, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra det. Vi får se vad som händer. Jag tänker ett varv till.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...