10 september 2013

Vad är ett piktogram?

Jag lärde mig ett nytt ord i helgen. Piktogram. Kanske har jag hört det tidigare, men det är inget som har fastnat. Enligt Wikipedia är det "en symbol eller ett skrivtecken som representerar ett objekt eller begrepp genom en - oftast förenklad - illustration. Exempelvis bilden för herr- och damtoalett." 

Vårt uppdrag på bildpedagogikkursen var att göra ett piktogram över en aktuell samhällsföreteelse. Jag valde mobbning eller utanförskap. Syns det?

2 kommentarer:

Mika sa...

Ja det gör det! Eller "ensamhet". Mycket fint fångat.

Jag vill med bestämdhet minnas att jag kommenterat här men min kommentar finns inte... hm... det jag skrev då är att jag lägger upp bilder på mig själv (bloggen) om du vill teckna av. Det behöver inte bli bra, likt, snyggt, fint men där emot får du gärna lägga upp "vardagliga" bilder på dig själv här som jag kan teckna av... i stället för alla tråkiga facebook bilder/tidnings snygga ansikten.

Höpp!
Mika

Elin sa...

Hmm, ska fundera på det lite...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...