5 augusti 2013

En relativt bra dag fast med viss irritation


Så värst mycket måleri blev det inte idag. Visserligen spände jag upp en färdig målning på en ny kilram, förberedde en ny duk som jag målade ett lager på samt målade lite på några gamla dukar som jag inte tyckte höll måttet, men jag skulle ha hunnit mycket mer om jag sluppit vara irriterad hela tiden.

Vårt internet krånglar. Igen. Sedan vi köpte ny router och modem har det varit bra, men idag var det segare än sirap. Dessutom har mitt mobila internet krånglat sedan jag bytte abonnemang, vilket betyder att min nödlösning att blogga via telefonen inte heller fungerar. Suck. Dubbelsuck.

Nu kan man ju tycka att jag borde klara av att måla även utan nätet, och det gör jag såklart, men man påminns ju ständigt om att det krånglar. När jag vill lyssna på Spotify, eller podradio. När jag vill uppdatera Instagram. När jag måste leta efter en bild, eller kolla upp något jag undrar över. Eller leta inspiration. Det stör mig.

Nu är jobbardagen över och helt plötsligt fungerar det igen. Hur kan det komma sig? Ska vi slå vad om att det ger upp i morgon bitti igen? Kanske jag borde satsa på att helt enkelt inte öppna varken telefon eller dator på hela dagen och istället ladda upp med gamla cd-skivor och tidningar? Vi får se...

2 kommentarer:

Mika sa...

Det ser så spännande ut när du målar... Förbereder dukar... Mmmm... Men vet du vad som ska målas på eller du går på känsla? Jag skulle behöva en Atelje-sambo. Någon som kan inspirera och vara bollplank.

Hoppas tekniken funkar imorgon.

Kram

Elin sa...

Mika: Ibland vet jag, men för det mesta inte. Jag tycker inte om att börja med en vit duk, så jag brukar måla den i någon färg, göra lite mönster, kladda lite först. Sedan funderar jag över motivet. Ibland ger det sig själv och ibland får jag brottas lite med det.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...