17 juli 2013

Att välja ett ord

Ett ord på väggen i mitt målarrum
Inför varje målarperiod (som ska utmynna i en utställning) brukar jag välja ett ord att fokusera på. Tanken är att det ska ge målningarna ett gemensamt tema, en tanke att fundera kring och att utforska. I alla fall i början... ofta händer det att ordet och temat förändras under arbetets gång, men det är helt okej så länge jag känner att målningarna ändå hänger ihop.

I år har det varit svårt att hitta det där ordet. Jag har funderat i många olika riktningar, men till slut kom jag på det: Tillhörigheter. Det kan handla om både människor, relationer och prylar. Ett tillräckligt stort tema för att få plats med det mesta, men samtidigt avgränsat för att stimulera fantasin. Precis som jag vill ha det.

2 kommentarer:

Madde sa...

Så himla bra. Gott. Jag jobbar ganska lika när jag göra mina bilder - med ett tema, ett eller flera ord. Men det finns alltid inom mig bara. Jag skall härma dig - härma att skriva det och sätta upp ordet på väggen. Se vad som händer då.

Elin sa...

Gör det! (Jag köpte en rulle barnritpapper på Ikea så jag slapp rita direkt på väggen.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...