15 juli 2013

Att göra om ett rum för fjärde (och sista?) gången

Ett årtal på baksidan av ett skåp som tagits ner
Spår av flera olika lager av rust
Ännu ett köksskåp som tagits bort
Peter river en vägg som vi tidigare byggt
När vi först flyttade in i vårt hus bestod det av två lägenheter. Mina farföräldrar bodde på nedervåningen medan det på övervåningen fanns en mindre lägenhet med ett rum och kök. Övriga rum var oinredda och oisolerade. Efter hand som familjen växte blev fler rum inredda, och när farmor och farfar flyttade tog vi över hela huset. Det har varit så mycket att rusta att vi varken haft tid eller råd att göra allt ordentligt på en gång. Några rum har blivit budgetfixade för att vara beboeliga, och det blir inte så bra i det långa loppet. Sonia har nu bestämt att det är dags att vi gör i ordning hennes rum på riktigt. Och det har hon alldeles rätt i. 

Rummet var från början ett kök (I alla fall efter 1958. Vad det var innan dess vet jag inte) och vi målade väggarna äggulegula och luckorna mörkgrå när vi flyttade dit i slutet av 90-talet. Den gamla linoleummattan och inredningen fick vara kvar.  Grekiska stolar i klarblått och ett gammalt furubord kompletterade stilen, och det var faktiskt riktigt mysigt. Då. 

I nästa skede hade vi tagit över köket på nedervåningen och var i behov av ett sovrum till oss. Vi rev ut bänkarna och linoleummattan och målade allt vitt, även om golvet egentligen var i bedrövligt skick. Det fungerade ganska bra tills vi fick vårt tredje barn.

Den tredje budgetfixen gick ut på att bygga en vägg så att lilltjejen skulle få ett eget krypin. Vi använde överbliven pärlspont från hallrusten och färg som vi hade hemma. Köksskåp och golv fick vara kvar, och det fungerade det också. Sonia har trivts bra i sitt rum, men nu börjar hon bli stor och har som sagt bestämt att det är dags att hon får något mer ordentligt. 

Egentligen har vi inte alls tid med att rusta, men har man lovat så har man. Det är bara att sätta igång, och det gjorde vi i helgen. Vi slet ut köksskåp och rev en vägg, tittade på tapeter och golv och bestämde med rörmokaren om att komma hit och ta bort de gamla elementen på tisdag. Nu är det ingen återvändo.

(Fast idag har vi semester från bygget. Peter har lämnat huset med alla barn och jag ska måla!)

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...