20 april 2013

Badrum och återbruk x 3


Vårt nya badrum har blivit hela familjens favoritrum trots att det ända tills idag har hängt en stor noppig grön filt för halva fönstret och fönster- och dörrfoder har varit omålade. Idag målade jag sista lagret färg och sydde en liten cafégardin som släpper in betydligt mer ljus än den tjocka filten. Utan något som täcker fönstret är det fri insyn för dem som eventuellt rör sig där utanför (även om det inte är så många...). Extra nöjd är jag eftersom jag sydde dem av ett tyg jag sparat efter min farmor Hulda. Det är riktigt tunt och vävt  i ett så vackert mönster. Återbruk nummer ett alltså.

Eftersom vädret var strålande idag gjorde jag också slag i saken och plockade upp stolarna jag skrev om igår från källaren. De fick ett första lager av en grundfärg vi hade kvar sedan vi målade i lekstugan och i morgon ska jag måla dem turkosa, också med färg från lekstugan. De kommer att passa perfekt in i badrummet. Återbruk nummer två.

Återbruk nummer tre gjorde jag inte idag. Det är en återvinningstavla som jag hade med på Gästrik Konst men som följde med hem när utställningen var över. Idag insåg jag hur bra den passar in i badrummets färger. Vilken tur att det var just den som blev kvar! Just nu står den på byrån, men i morgon ska den upp på väggen.

Jag gillar att återanvända saker istället för att köpa nytt.
* * *
Our new bathroom is slowly coming together.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...