31 mars 2013

Många frågor blir det


Två dagar har gått av Gästrik Konst och vi har haft många besökare till vår fina lokal på Strandbaden i Årsunda. Många besökare som gärna pratar om konsten och ställer frågor om hur vi gjort och tänkt. Det är roligt. Alla samtal jag har under dagarna gör mig trött i huvudet på kvällen, men känns som ändå som en energikick för kommande veckor. Andra åker till fjällen för att få sol och motion - jag pratar konst istället.

Många frågor jag får handlar om hur jag gör mina bakgrunder, och jag har upptäckt att det är lite svårt att förklara hur jag gör för någon som inte målar med akrylfärg själv. Om jag säger att jag använder ett gel medium så säger det ingenting, och om jag säger att jag det är ungefär som ett lim, så stämmer det inte heller. Hursomhelst så använder jag alltid Liquitex gel medium, i både flytande och fast variant. De fungerar hur bra som helst. Jag har aldrig provat något annat märke, men det finns säkert liknande produkter i alla akrylfärgsmärken.

Den enda nackdelen med Liquitex gel medium är att det blir så blankt. Det finns (eller har funnits?) ett matt medium också, men det ska (enligt instruktionerna) inte vara lika bra att använda till collage. Jag löser det istället genom att fernissa hela målningen med en något mattare fernissa när den är färdig. Då slipper jag blanka fläckar i färgen och skyddar det målningen lite extra.
* * * 
I get a lot of questions about what kind of products I use for my collage backgrounds. I always use Liquitex gel medium, both fluid and heavy. I haven´t tried any other brand.

5 kommentarer:

Siggadisart sa...

Har du prövad Golden, gel medium. Jag tycker det fungerer rigtigt bra :-)

Elin sa...

Jag tycker det är så svårt att få tag på Goldenprodukter här i Sverige. Jag har hittat en butik i Norrköping som säljer fluidvarianterna, men det är långt härifrån. Annars skulle jag gärna prova. Jag gillar färgerna.

Siggadisart sa...

Ok, de fins inte alls på Island så jag får bestilla ifrån USA. Glömde si at du har mycket fint blog och jag tycker dina tavlor är jättefina.. Jag har just tatt Floras class, tyckte det var toppen, hun är ju som en ängel :-) Glad påsk..

Siggadisart sa...

http://www.goldenpaints.com/storelist/sl.php
De finnst vidare i Sverige :-)

Elin sa...

Tack! Jag är sugen på att köpa lite mer Goldenfärger så jag ska kolla upp hur det fungerar att beställa på nätet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...