27 februari 2013

Vi skulle ju pyssla?


När mannen åkte till jobbet och storasyster på skidutflykt, tänkte småtjejerna och jag passa på att pyssla. Jag ville göra något extra roligt när vi skulle få lite egen tid, och hade planerat att plocka fram tygfärgerna och bokstavsstämplarna som jag köpte för länge sedan, men aldrig har använt. Sedan råkade jag i ett svagt ögonblick nämna att vi kanske skulle baka något, och så fastnade vi i det. Eller egentligen var det jag som fastnade i det. Tjejernas intresse räckte bara tills snickaren kom och skulle bygga lite i badrummet. Då var han mycket mer intressant. Medan jag bakade färdigt kakor och matbröd, underhöll de honom med berättelser och musik. Han spikade ihop ett kors åt dem av överblivna träbitar, som de sedan målade gult och blått med tuschpennor, och som de nu håller på att dekorera vår trädgård med. Hur ska man kunna konkurrera med det? Fast de pysslade ju lite i alla fall.
* * *
I spent my day in the kitchen. 

2 kommentarer:

aariho sa...

Deilige kaker! Messmørsbullar ser deilige ut.Har du en oppskrift på dem som jeg kan få?

Elin sa...

Det är egentligen inte bullar utan bröd med havregryn och messmör i. Jättegoda!

Jag hittade receptet här:
http://bagarstugan.blogspot.se/2009/02/havre-messmorsbrod.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...