13 januari 2013

Kurshelg i Gävle

Hela fredagen och lördagen spenderade jag i högskolans ateljé. Det var dags för årets första (och höstterminens sista) kurshelg. Vi jobbade med visuell retorik och diskuterade hur bilder produceras och konsumeras. Och så arbetade vi praktiskt förstås, med ett gruppuppdrag där vi skulle skapa ett medierat budskap utifrån sändare och mottagare, där materiella medel och uttryck var valfria. Vi fick även välja i vilket rumsligt sammanhang vi ville presentera vårt verk. Med lite enklare ord skulle vi göra en bild om vad som helst, med vilket material som helst och presentera det var som helst.

Det är spännande att se hur olika vi tänker när vi släpps fria i en sådan här uppgift. Det är också spännande att se hur samtalen i grupperna leder fram till ett resultat och en kompromiss som blir helt annorlunda än man tänkt från början. I min grupp gick vi från en diskussion om aliens till att göra en bussreklam för en inkluderande skola... Så kan det gå. Väldigt roligt var det i alla fall. 
* * * 
I spent the weekend at the university. It was the first meeting this year in my art education class. We discussed how pictures are produced and consumed, and worked in the studio. It was fun as always.  

2 kommentarer:

Tant Emma sa...

Låter urkul!
Kram!

Elin sa...

Det är det! Jag är så glad att det fortsätter en termin till.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...