19 oktober 2012

Packar beställning och funderar


Medan jag packar en beställning från Signerat så funderar jag över om det där med begränsad upplaga inte skulle vara så dumt i alla fall... Tidigare tyckte jag det bara skulle vara krångligt att hålla reda på, men nu börjar jag känna att det blir väldigt många olika motiv i omlopp om jag hela tiden ska fylla på med nya. Bättre då att vissa försvinner när de sålt slut. Men hur många av varje? Och ska de vara numrerade? Jag måste fundera lite till...

I am sending an art print to a buyer, and thinking about if I should have limited editions instead of open editions. 

8 kommentarer:

Sara sa...

Jo, så blir det annan moms på begränsad upplaga som jag förstod det när jag talade med handläggare på skatteverket... För dig som producerar så mycket är det väl en kanonidé?

Elin sa...

Åh, nu blir jag lite irriterad.(inte på dig utan på skatteverket) Jag pratade med skatteverket om moms på konsttryck för en tid sedan och fick tag på en dam som inte verkade veta något och var väldigt kör-i-vägg. Enligt henne så räknades ALLT som på något sätt gjorts i en dator inte som konst, och därför skulle det vara 25% moms. Inte ens om jag skrev ut ett tryck och målade på det skulle det räknas som konst. Suck! Jag tror jag måste ringa igen.

Sara sa...

Ok, hon jag pratade med var också osäker, fick vänta länge medan hon sökte bland koder på tullverket, det var ju ett år sedan kanske, så de kan ju ha förtydligat vad som gäller, men ring igen du... Snårigt m kulturmomsen. Vill gärna veta vad de säger!

Sara sa...

Egentligen sjukt att inte det som görs i dator kan vara konst! Som att säga att det som görs m kolkrita- det är inte konst. Bara ännu en teknik som jag ser det...

HELENA TROVAJ (fd Öhman) sa...

Självklart ska du numrera trycken tycker jag i begränsad upplaga, konsttrycket får ju ett större värde då.

Irriterande med denna evinnerliga byråkrati och administration som följer, jag lär väl hamna där så småningom själv när jag startar upp mitt företag:)

Ha en skön fredag!

Elin sa...

Ja, jag håller nog med dig Helena om att de ska vara numrerade, men då måste jag ju börja med det nu. De jag redan har till försäljning får jag hålla koll på ändå...

Det som stör mig med Skatteverket är att det är så olika besked beroende på vem man pratar med. Jag litar inte riktigt på vad de säger.

Sara sa...

Ja man vill ju bara att det ska bli rätt! Jobbigt när man märker att det är svårt även för dem att bedöma. Men lägger man 25% moms har man ju iaf inte tagit ut/deklarerat för lite.

Elin sa...

Sant

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...