30 september 2012

Ny utmaning för oktober


Dag två på helgens bildpedagogikkurs gav mer. Vi diskuterade den första dagens övningar och som vanligt är det samtalen som är det viktiga, det som ger nya insikter. Vi diskuterade också litteraturen, och gestaltade en av böckerna i lera. Bilden här ovan föreställer min och en annan students tolkning av Peter Skogsbergs Skola i gränsland.

Till nästa kurstillfälle ska vi skriva ett kompendium om kritor, om möjliga tekniker, deras historia och om konstnärer som har använt materialet. På min lott föll oljekritor och det gav mig en idé till en utmaning för mig själv (och andra om någon vill haka på). Sedan jag började arbeta på skolan igen har jag insett att det är svårt att hinna med veckoutmaningarna. Jag är helt enkelt för trött i början av veckan för att orka vara kreativ, så den här utmaningen får ta lite mer tid och behöver inte göras varje dag.


Utmaningen är att under hela oktober utforska oljekritor. Jag ska använda mina gamla skolkritor och pröva alla olika tekniker jag kan hitta på. Det behöver som sagt inte bli en bild varje dag, men förhoppningsvis någon bild varje vecka. Resultatet visar jag såklart här på bloggen. Det här ska bli kul!

Day two of my Art Education class was interesting. We discussed the litterature and made clay models of our interpretation of one of the books. Until the next meeting I am supposed to write a text about oil pastels; possible techniques, their history and artists who have used them. That made me think about a new challenge for myself. This month I will explore oil pastels in every possible way. I wont be able to make one drawing every day, but maybe one a week. Of course I will show the pictures here.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ska bli intressant att se vad du hittar på! Oljekritor är svåra att måla med, tycker jag .. allt blir så tydligt, man kan inte "smita undan" och tvätta ur, om man inte är nöjd.
Du inspirerar i vilket fall som helst!

Elin sa...

Fast man kan skrapa bort ;) Fast jag håller med dig - det är lite svårt tycker jag också... och det blir lätt lite kladdigt.

Lena sa...

Pastell är kul! :)

Elin sa...

Lena: Ja, jag upptäckte just det :) Tidigare har jag tyckt att det bara är kladdigt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...