1 augusti 2012

Ta bättre bilder med lite återbruk


Första dagen på nya jobbet för Peter och jag har haft huset fullt av barn, men jag har lyckats stjäla till mig några minuter för att fixa ett projekt som jag var ivrig att pröva. Jag har länge letat efter ett bra sätt att fotografera mina konsttryck när jag ska lägga ut dem i webshopen på Signerat.se, men hittills har jag inte lyckats särskilt bra. Jag har jagat ljus både inomhus och ute och försökt med olika bakgrunder, men det har varit ganska krångligt. Igår kväll kom jag på att jag kan bygga en hylla till mitt staffli som jag lätt kan flytta ut när jag behöver ta en bild. Hela bygget gjordes av saker jag hade hemma och det blev faktiskt riktigt bra. 

Först målade jag en gammal träskiva som jag hade i målarrummet i min favoritfärg, ljust blågrå. Färgen är egentligen en golvfärg som blev över när jag målade lekstugegolvet. 


Sedan plockade jag fram min lilla låda med gamla skruvar och annat smått.


I källaren hittade jag några gamla vinkeljärn (som jag hoppas att Peter inte ska ha till något...)


Ett trärent hyllplan i precis rätt storlek fanns det också, och jag målade det med lite överbliven vit färg som jag brukar måla lister med. Sedan skruvade jag fast vinkeljärnen i skivan, lade hyllplanet ovanpå och skruvade fast det också. Klart. Sedan var det bara att ställa ut staffliet på altanen, plocka ut konsttryck och lite annat plock och börja fotografera. 

Jag är så nöjd. Både med bilderna och återbruket.

* * *
I figured out a better way to take photos of my art prints. First I painted a board in my favourite colour, light blue/grey, then I built a shelf and put it on the board. The board fits perfectly on my easel and I can easily carry it outside to get some more light. I am so happy with how the pictures turned out, and the fact that I did it with things I had at home.


8 kommentarer:

HELENA TROVAJ (fd Öhman) sa...

Superfint och bra! Dalahästar är så fina:)

Elisabeth Lyngbo Sundell sa...

Fiffig du är!!!

Maria sa...

Gilla!

Elin sa...

Visst är jag fiffig! Jag är lite nöjd med mig själv ;)

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Jättesmart, snyggt och praktiskt. Så skönt när man får såna bra idéer.

Nordljus sa...

What an excellent idea! I have always troubles with taking pictures of my paintings and journal pages. I just never have a good background.

Catharina Engberg sa...

Superfint!!! Du är alltid så fiffig!

Elin sa...

Tack Catharina :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...