10 juli 2012

Målar med mycket färg

Detalj av pågående arbete
Skumgummipenslar på paletten
Detalj av pågående arbete
 Jag målar med starkare färg än vanligt, och tänker att jag kan ju alltid dämpa dem senare om jag tycker det blir för skrikigt. Just nu gör färgen mig glad och jag har riktigt roligt när jag skrapar och sprejar, stämplar och skissar. Idag blev det lite bladformer, antagligen inspirerade av Flora Bowley men jag har ju gjort blommor och blad en hel del tidigare också, så det kan väl vara okej. 

Skumgummipenslarna har jag dock inte riktigt blivit kompis med även om jag försöker. De runda små stöpplarna är bra för att göra stora prickar med, men i övrigt gillar jag nog vanliga penslar bättre. Jag upplever att jag har mer kontroll med dem och dessutom tycker jag om när penseldragen syns. Skumgummit gör färgen mer utslätad. Jag fortsätter att leka lite med dem i alla fall. Kanske är det bara en vanesak?

* * *
I am painting with more colour than I usually do. I can always tone it down later if I don´t like it, but right now it makes me happy. Today I made some leaf shapes, probably inspired by Flora Bowley, but I have painted a lot of flowers and leafs before too. 


I still haven´t gotten used to the foam brushes. I feel like I have more control over a regular brush, and I like when I can see the brush strokes in the paint. Maybe it gets easier if i practise some more?


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...