8 juli 2012

En omväg för att köpa färg

Nya färger
Om man följer amerikanska konstbloggare som målar med akryl så dyker märket Golden alltid upp. Det ska, enligt många, vara den bästa akrylfärgen. Jag har inte kunnat prova om det stämmer för Golden är svårt att få tag på här i Sverige och jag har inte velat beställa från något annat land (vet inte ens om det går) innan jag har sett dem i verkligheten. Nyanser kan skilja sig så väldigt åt på skärmen.

Flora Bowley som har e-kursen Brave Intuitive You använder Golden akrylfärg i stora flaskor och hon slösar verkligen på färg. Det ser helt underbart ut. Jag har försökt att göra likadant med mina Liquitex och Winsor & Newton-konstnärsfärger, men det blir inte samma sak. Kanske beror det på att Flora använder färger som är flytande, men jag tycker mig se att även de tjockare färgerna beter sig annorlunda när hon målar. Hon sprayar ofta vatten på färgen och den rinner i starka färgstreck. När jag gör så blir det så mycket tunnare. Det verkar som om Golden är mycket mer pigmentstark.

När jag försökte hitta svenska butiker som säljer det amerikanska färgmärket, så visade det sig att det fanns en konstnärsbutik i Norrköping som precis hade tagit hem färgerna. Problemet är bara att Norrköping ligger trettiosex mil härifrån. Vilken tur då att vi åkte förbi den staden på väg till Vimmerby! Barnen lockades med glass och jag fick lite tid till färgköp. Förutom fem små flaskor Golden Fluid akrylfärg, köpte jag två större flaskor av den billigare varianten av Winsor & Newton. När ägarinnan till butiken hörde att jag stannat i Norrköping bara för att handla i hennes butik, skickade hon med en färgkarta och en provburk med Golden Open akrylfärg (en färg som torkar långsammare). Dessutom kunde hon skicka färg om jag ville köpa mer. Perfekt. Nu ska jag bara pröva färgen och se om den motsvarar förväntningarna.

* * *

American artist talk a lot about Golden Acrylics, but it is hard to find in Sweden. I finally found a shop in Norrköping that carried the Golden brand, an on our trip to Vimmerby I stopped there and bought five small bottles. I have to try if ther are as good as everybody says. 


7 kommentarer:

färgtrappan sa...

Vilken tur att ni skulle förbi där just nu när hon fått in färgerna! Hoppas du blir nöjd med dem.

/Maja

Elin sa...

Ja, det hoppas jag med :)

Anonym sa...

berätta gärna om du gillar dem. De finns även på Masters i Stockholm men de har inte alla färger. De fluid har de bara ett fåtal. Hur går kursen för dig?
hls Ylva / (HSHB + Bloom true)

Anonym sa...

glömde säga, jag gillar din blogg o dina tavlor är fantastiska. Såg att du ställer ut i Ljusne, vet du, jag är uppväxt i Söderhamn :)
hls Ylva

Elin sa...

Hej Ylva! Ja, jag såg att det fanns en butik i Stockholm också. Den här i Norrköping hade 24 kulörer i fluid om jag inte minns fel, och många andra (heavy body och open). Jag lovar att berätta vad jag tycker!

Kul att du gillar mina tavlor! Jag har inte varit och tittat på utställningen i Ljusne än, men hoppas jag hinner det till veckan.

ingridp sa...

Heh
Jag använderGolden Fluid acrylics och de är helt underbara tycker jag. Jag har inte hittat dem i Sverige utan brukar köpa dem från USA (gynnsam kurs just nu) men de finns på Spektrum i Danmark. Men jag vill gärna ha namn på butiken i Norrköping? Verkar rimligare att handla i Sverige. Goldens produkter överlag är väldigt bra. Men helst skulle man vilja ha stora stora flaskor att slösa med. Ska bli kul att höra vad du tycker.....

Elin sa...

Butiken i Norrköping heter Gredelin Konstnärshandel. Tyvärr hade de inte stora flaskor, men de kanske kan ta hem? Jag har bara provat färgerna lite än så länge, men tycker de verkar bra. Återkommer när jag har provat lite mer.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...