7 juni 2012

Nytt material och längtan efter att få vara oseriös

Målade lister på mitt målarrumsgolv
Jag jobbar på som en liten gnu för att bli färdig med alla förberedelser den här veckan. Idag ser det ut att bli uppehållsväder, vilket passar mig perfekt. Stora sågen ska få flytta upp från källaren och jag ska såga listbrädor utomhus. Dessutom ska jag fotografera tre målningar och det fungerar inte så bra i det regn som har hällt ner de senaste dagarna (veckorna!).

Igår kväll beställde jag lite nytt konstnärsmaterial till den nya e-kursen som jag anmält mig till. Det är meningen att man ska måla på tre dukar samtidigt, och de ska vara ganska stora. Jag passade på att beställa färdigspända dukar den här gången, eftersom jag räknade ut tidigare att det är billigare om man går på standardformat. Vi får se vad jag tycker om dem.

Övrigt på materiallistan till kursen var flytande akrylfärg i två favoritfärger. Då blev det problem för mig. Vilka är mina favoritfärger? Jag skulle spontant säga dovt gråblå och rött, men inte rena färger utan blandade...  Jag beställde i alla fall en kall grå färg, röd, prussian blue och vit. Det får räcka. Det går att blanda med vanliga färger också stod det så jag kan nog klämma i lite rå umbra också, som jag brukar

Jag längtar riktigt efter att den där e-kursen ska börja. Först var jag så tveksam över om jag skulle anmäla mig. Det är så lätt att dra på sig för mycket, att det bara blir stressigt, men när jag väl bestämt mig känns det bara roligt. Jag längtar efter att få leka och inte vara så seriös. Inte tänka!

* * *
I am working to get everything ready for the exhibition. Today I am going to build frames for my acrylic paintings. Thankfully the rain has stopped so I can do it outside. 

Yesterday I ordered new art supplies for the e-course that starts monday. I bought some large canvases and acrylic ink in grey, blue, red and white. I was supposed to get two of my favourite colours, but I like to mix my colours so I had to get a white and grey too. I can´t wait for the e-course to start. I want to play!

4 kommentarer:

Nordljus sa...

Vad roligt att du har anmällt dig till kursen. Jag ville ta den redan i februari, men hade för mycket annat att göra. Det har jag fortfarande, men nu tar jag den ändå, även om jag ska vara borta hälften av tiden. Men den låter så inspirerande och ibland måste man bara göra det som känns rätt.
(Jag måste träna lite att skriva på Svenska, även om det blir allt fel... :) )

Madde sa...

Allt blir roligare med rosa ;)

Elin sa...

Men vad kul att du också ska gå den! Jag kommer också att vara bortrest under kursen men det går ju att ta igen senare.

(Jag tänkte inte ens på att du skrev på svenska förrän du nämnde det, så det gör du bra :)

Elin sa...

Stämmer Madde!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...