3 juni 2012

Lånat böcker

Kurslitteratur i bildpedagogik
Min tjänstledighet börjar gå mot sitt slut och till hösten är det dags att återgå till arbetet som lärare. Inte på heltid dock. Tanken är att jag ska vara tre dagar på skolan och två dagar hemma. Det känns både bra och dåligt. Bra för att det är ganska ensamt att arbete hemma hela veckorna. Det ska bli kul att få träffa elever och kollegor igen. Dessutom är det skönt att slippa känna stress över pengar. Det har jag inte gjort den här terminen heller, men skulle jag leva helt på mitt eget skapande en längre tid skulle det vara svårt att undvika tror jag. Samtidigt är det lite tråkigt att inse att min målartid kommer att minska drastiskt och jag undrar hur det kommer att påverka mig. Kommer fördelarna att överväga nackdelarna eller tvärtom? Det återstår att se. Än är jag inte redo att säga upp mig så jag får helt enkelt pröva och se.

En annan förändring som gör att återgången till skolarbetet känns roligt är att jag ska ha mer bild än tidigare. Det gör att övergången mellan skoljobb och hemmajobb inte blir lika stor. Det var ju egentligen meningen att jag skulle läsa bildpedagogik den här terminen men kursen ställdes in på grund av för få sökande. I augusti börjar en ny kurs på närmare håll och jag hoppas att jag kommer in på den. Kursen är på halvfart och distans så den går bra att kombinera med övrigt arbete. Det innebär visserligen att det blir ännu mindre tid över till mitt eget måleri en tid, men det känns samtidigt väldigt lockande. Jag älskar att lära mig nya saker.

Eftersom jag är lite otålig och vill börja på en gång har jag lånat två böcker av en konstnärskompis som har gått kursen tidigare. Jag har lust att lägga mig i soffan och läsa dem direkt. Vädret lockar inte till utomhusaktiviteter och städa kan man kanske göra en annan dag?

* * *
In august I will go back to my job as a teacher, at least part time. I will work three days at school and two days at home. I am looking forward to it but I also worry about not getting enough time to paint. We will see how it goes.

2 kommentarer:

Lena sa...

Spännande!
Berätta gärna vad tycker du om boken Lära Barn Skapa när du har kommit en bit? Om den är bra så får nog jag köpa den på mitt fortbildningskonto... IntroBild har jag och den är allt lite käck i att bläddra i för att få nya idéer...
Lycka till!

Elin sa...

Jag ska göra ett inlägg om dem snart.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...