15 maj 2012

Veckans tema: Linjer i akvarell


Dag två på veckans utmaning och jag upptäcker att det är så svårt att ställa om från en teknik till en annan. Jag är så van att måla med akryl, att kunna lägga på lager på lager, att börja med det mörka och lägga på ljusare färger sist. Det går ju inte med akvarell och det blir ett problem för mig. Bilderna här ovanför gjorde jag i går kväll och är tre varianter av samma människa från morgontidningen. Jag börjar så bra med att  rista linjer i den våta färgen, men sedan kladdar jag till allt och till sist kan jag inte låta bli att lägga på lite vit täckande färg. På mittenbilden blev jag så arg så jag ritade en vit ruta runt hela damen... men skam den som ger sig. Jag behöver träna helt enkelt. Och det är ju så roligt!

* * *

Day two of this weeks challenge and I am having trouble painting with watercolour. I usually paint with acrylics and it´s a completely different technique. 

1 kommentar:

HELENA TROVAJ (fd Öhman) sa...

Jag tycker de var härliga, speciellt den i mitten hade mest "liv". Man kanske ska anta utmaningen en dag som denna och rista lite..;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...