13 maj 2012

Ny veckoutmaning i morgon

Allt är färdigt för morgondagens kreativa utmaning
Nu har det gått alldeles för många veckor utan någon kreativ utmaning. Jag har skyllt på att jag inte haft tid, att jag måste fokusera på att måla inför kommande utställning, men det är egentligen bara struntprat. Det behöver inte ta särskilt lång tid, ett par minuter om dagen räcker, och det ger mycket mer än det tar. Därför har jag bestämt att i morgon är det dags igen. Jag gör en liten teckning varje dag som jag publicerar här på bloggen. Är det fler som vill haka på är det bara roligt. Man kan göra något en dag, eller varje, visa på sin blogg eller låta bli. Ju fler desto roligare.

Eftersom jag har använt mina gamla akvareller i collage den senaste tiden har jag blivit lite inspirerad att använda akvarellfärgerna till den kommande veckans tema. Jag hade dock inte tänkt måla på vanligt sätt utan istället använda färgen att teckna i. Det är säkert helt fel om du frågar en riktig akvarellmålare, men eftersom jag inte är det kan jag göra lite som jag vill. 

Det hela är mycket enkelt. Det enda man behöver är akvarellpapper, (jag har skurit till vykortsstora blad av billigt akvarellpapper), akvarellfärg, en pensel och en strumpsticka eller något annat ganska vasst föremål (baksidan på en pensel kanske kan fungera också?). Sedan blöter man papperet rejält och målar med valfri färg över ytan. En färg eller flera, det spelar ingen roll. Strumpstickan använder man som en penna och tecknar direkt i den våta färgen. Pigmenten dras till de små risporna och en teckning framträder. Har färgen hunnit torka för mycket, eller om man har varit lite feg med färgen, kan man lägga på mer i efterhand. Känns det lite osäkert att teckna direkt i färgen utan möjligheten att sudda så kan man använda blyerts först på torrt papper, måla på rent vatten och rista lite i blyertslinjerna för att allra sist lägga på färgen. Allt är möjligt. Det är bara att testa. Kanske blir det bra, kanske blir det skräp, men då har man ju i alla fall försökt (och skräpet kan man alltid använda i ett collage senare).

Nu ska jag bara fundera ut VAD jag ska teckna i akvarellfärgen. Ska det vara människor ur morgontidningen, mönster, fantasidjur, blommor eller ... Vi får se i morgon.


8 kommentarer:

Madde sa...

Spännande :)

Emma sa...

Jag är på! :)
Ska bli kul att måla minsann!

ulrika wickstrad sa...

Den här utmaningen hoppar jag absolut på,
ska bli riktigt roligt :)
Få se nu bara vad jag ska hitta på att måla?

Mona sa...

Jag hänger på, bra för mig att måla lite inte bara "skrota". Är tekniken temat, eller kommer det ett till tema?

Elin sa...

Kul att vi blir flera! Jag kommer antagligen att välja att göra människor, som vanligt, man man kan välja vad man vill tycker jag. Antingen olika varje dag, eller gå på ett tema som t ex fåglar, blommor, vardagsprylar...

betsy best-spadaro sa...

Hi Elin! I need a little kickstart, so i will join you in posting a drawing a day. Thanks for the inspiration!

betsy best-spadaro sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elin sa...

I am looking forward to seeing your drawings Betsy!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...