10 maj 2012

Frågor och svar

Min målning har fått färg efter vasen med kvistar
Häromdagen skickade Maria vidare några frågor som fick besvaras om man ville... och eftersom jag  har slitit med min ovilliga målning (inte den på bilden) hela dagen och behöver tänka på något annat passar det bra att svara på dem idag.

Hur många ställen har du bott på och var/hur har du bott?
Just nu bor jag på precis samma plats som jag bodde när jag föddes. Det är min farmor och farfars hus, ett stort rött hus på landet, och där bodde mina föräldrar i en lägenhet på övervåningen något år på sjuttiotalet medan de väntade på att deras nybyggda hus skulle bli färdigt. Det ligger för övrigt bara några tiotal meter härifrån, på samma gård, så jag har inte flyttat särskilt långt.

Under tiden jag pluggade bodde jag dock lite längre bort. Vår första lägenhet var en andrahandstvåa i Gävle. Ett ganska opersonligt och dyrt ställe som vi ganska snabbt lämnade för en liten mysig etta några kvarter därifrån. Den låg precis bredvid konstlinjen som jag gick då och Peter kunde cykla till högskolan där han läste till lärare. På somrarna flyttade vi dock hem till lägenheten i farmor och farfars hus som stod tom.

Ett kort tag bodde vi också i en vindslägenhet vid torget i centrala Falun. Det var min tur att läsa till lärare, men Peter hade fått jobb i Gävle så det blev för långt att pendla. Istället flyttade vi hem till farmor och farfar i Årsunda för gott och pendlade åt varsitt håll. Idag bor vi i hela huset som inte längre är uppdelat på två lägenheter.

Vad ville du arbeta med när du var barn och vad blev det att du arbetade med sedan?
Jag har för mig att jag ville bli veterinär när jag var liten men när jag blev lite större hade jag ingen aning. Att bli konstnär eller egen företagare fanns inte i min världsbild i alla fall. Det var självklart att skaffa en utbildning och ett ordentligt jobb. Ändå gick jag först en sömnad och designutbildning på ett år för att sedan gå två år på konstlinje. Tanken var nog att jag skulle bli bildlärare, men kände att jag ville lära mig nya saker och läste istället svenska, historia och religion. Historia och religion för att jag var sämst på det i skolan och svenska för att det är så fruktansvärt roligt. Nu funderar jag på att läsa in behörighet för att undervisa i bild så jag kanske borde ha gjort det från början?

Har du någon bok eller film som är den allra, allra bästa? Som du kan läsa eller se om och om igen?
Jag läser mycket men läser sällan om en bok. En absolut favorit är dock Torgny Lindgren och hans böcker kan jag bläddra i och läsa någon mening här och var bara för att njuta av språket.

Samlar du på något? Vad?
Böcker. Kan aldrig få för många.

Har du varit med om något oförklarligt/övernaturligt?
Nej, inte vad jag vet...

Vad klär du dig helst i? Till vardags och fest?
Kjol eller klänning och koftor till vardags och fest. Vill ha mer färg men lyckas ofta köpa svart eller grått.

Hur många och vilka länder har du besökt?
Oj, vad svårt att komma ihåg... Italien, Grekland, Indien, USA, England, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Spanien... och så har vi bilat genom Europa när jag var liten men jag kommer inte ihåg vilka länder det var vi åkte genom.

Om du får välja, hemma eller borta, vad väljer du då?
Hemma. Jag är en riktig hemmagris.

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv?
Om du frågar min äldsta dotter så skulle hon nog svara den rosensrasande riddaren Ragnar i Häxan surtant. Inte för att jag är så arg utan för att jag är lik honom. Bussigt! Se klippet här nedanför...

Vilken genre skulle filmen vara?
Det får väl bli barnfilm då :)2 kommentarer:

Maria sa...

Kul att läsa Elin! Och kul med rosenrasande riddaren!

Elin sa...

Ja, han är rätt så rolig den där riddaren, men jag vill helst inte vara lik honom ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...