10 maj 2012

Experiment och envishet

Bakgrund målad på rispapper
Jag experimenterar lite med måleriet just nu. Krånglar till det skulle vissa kanske säga, men för mig är det ett sätt att ha roligt. Att vara nyfiken och vilja prova nya saker. Istället för att måla på duk gör jag collage på passepartoutkartong, ungefär som jag brukar göra med mina återvinningstavlor, fast de här är större.

Just den här som kom till igår är gjord av rispapper och är målad med akvarellfärg för de vackra färgskiftningarnas skull. Ovanpå målade jag med akrylfärg men lät vissa delar av bakgrunden synas. Jag blev riktigt nöjd med resultatet om det inte vore för det där ansiktet som alltid ska krångla till det. Den här gången var det inte problem med proportioner eller blicken utan att det blev alldeles för perfekt. En riktig barbiedocka. Tre gånger målade jag över och om alltihop och det blev ändå inte bra. Men skam den som ger sig. Idag SKA det bli bra!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...