3 maj 2012

Collage och måleri

Rivet akvarellpapper som ska bli collage 
Collage av gamla akvareller
Jag har velat fram och tillbaka den senaste tiden och inte riktigt kunnat bestämma mig för vad jag bör fokusera på. Jag har tänkt alldeles för mycket på vad andra kanske tycker, och alldeles för lite på vad jag själv tycker känns roligt. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att släppa mina vanliga akrylmålningar på duk ett tag och jobba med en serie mindre målningar och collage. En form av återvinningskonst, men med lite mer måleri. Formatet är större än mina tidigare återvinningstavlor (men mindre än de flesta akrylmålningarna). Underlaget är passepartoutkartong i 40x40 cm. Tidigare har jag använt vanlig kartong men passepartoutkartongen är kraftigare och mer hållbar.

Den nedersta bilden här ovanför är det första collaget jag gjorde. Det är akvareller som jag har gjort tidigare som har rivits i bitar och fått nytt liv tillsammans. Så har jag gjort även tidigare men i mindre format. I det här collaget är varje liten bit 4x4 cm, vilket betyder att den färdiga bilden innehåller hundra bitar. Det tog ett tag att göra. Från början hade jag tänkt det som en bakgrund till en målning, men jag blev så förtjust i samlingen av olika bilder att jag tror jag behåller den som den är. Övriga målningar kommer dock att innehålla mer måleri, men de visar jag en annan gång.

5 kommentarer:

Linda sa...

Verkligen schysst. Och pyssligt!
Jag blir så inspirerad när du pratar om att göra "en serie mindre målningar". Det är det där med serie. Tema. Jag blir så peppad till att komma igång och skapa något själv, på tema. I serier. Ja, det har vi ju pratat om förr, som dina vecko-teman. Jag ska verkligen försöka ta detta på allvar! Jag vill ju...

Carola sa...

Den blev fantastiskt fin!Att flera ansikten och former skymtar fram i en väldigt fin harmoni.

Jag gillar din grej med collage. Du har inspirerat mig att testa på det, dock på liten (och låg) hobbynivå ;)

Elin sa...

Linda: Klart du ska! Det är bara att börja ;)

Carola: Kul att du blir inspirerad - och jag blir jätteglad att du talar om det!

Emma sa...

Vackert! Kör på din egen känsla och strunta i vad andra tycker du ska göra. Collage är så fint!

Elin sa...

Emma: Jag ska försöka :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...