2 april 2012

Veckans tema åts upp av bokföring

"Återvinningskonst 45", 2012, blandteknik, 15x15 cm
Söndagskvällen (och hela eftermiddagen) gick åt till att bokföra för första gången. Herregud vad jag svettades och våndades innan jag förde in de första siffrorna, men nu är det gjort och det känns bra. Jag har säkert gjort en hel del fel, men det kan jag inte göra något åt nu. Det visar sig senare.

Eftersom datorn och siffrorna krävde min uppmärksamhet hela kvällen hade jag inte tid att fundera över veckans tema, men däremot kan jag visa upp mina nya återvinningstavlor som kompensation. Jag har gjort fem stycken likadana, fast i olika färgställningar (blev lite inspirerad av trädtemat). Motivet är en fortsättning på en större återvinningstavla som jag gjorde till min förra utställning och som jag blev väldigt förtjust i.

Den här gången har jag inte rotat så mycket i återvinningslådan i köket, utan här är det högre kvalitet som gäller. Underlaget är överbliven passepartoutkartong, och sedan har jag använt spillbitar av linneduk, en kasserad akvarell och några sidor ur mitt överblivna ex av Mobergs Utvandrarna. Jag tyckte boken passade extra bra in i en bild med ett hus på eftersom hemmet verkligen är i fokus i den.

Idag ska alla tavlorna ramas in (jag läste förresten på Ikeas hemsida igår att även Ribbaramen har ph-neutral passepartout även om det inte står i själva butiken), ett paket ska hämtas ut från Ica, konsttryck ska beskäras, signeras och stoppas i cellofanpåsar. Har glömt något tro..? Säkert, men det upptäcker jag nog senare. Nu sätter vi igång!

5 kommentarer:

HELENA TROVAJ (fd Öhman) sa...

Härliga färger på den där:)

Jag tror inte man ska lita på att ikeas passpartouter är syrafria, de gulnar väldigt fort. Jag köper alltid nya på gallerix eller skär ut egna.

Ha en skön dag!
kram

Elin sa...

Ja, jag har tänkt göra det också, men jag har haft Ikeas ramar länge och vissa har hållit sig jättefina. Är verkligen Gallerix bra då?

HELENA TROVAJ (fd Öhman) sa...

Ja de är syrafria och man kan se en annan vithet än på Ikeas. Min erfarenhet av ikeas är att i själva skärningen är det gulnat och det tyder ju på att det inte är syrafritt:)

Sara sa...

Du får fråga mig om bokföring om du vill. Jobbar ju med det. :)

Elin sa...

Sara: Det låter bra! Jag kommer säkert att utnyttja det någon gång framöver :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...