23 april 2012

Samma gamla vanliga?

Pågående arbete på staffliet
Ibland blir jag så trött på mig själv. Det verkar som om det är stört omöjligt för mig att måla på något annat sätt än jag gör. Och egentligen är det väl inget fel med det, men när man har tänkt sig att göra något lite annorlunda och det ändå blir som vanligt, så blir man lite matt. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt. Det är inte så att jag inte kan måla andra motiv, eller använda en annan färgskala, problemet är bara att då blir jag inte nöjd.

Dagens måleri är ett perfekt exempel på vad jag menar. Jag började med en tanke om vad jag ville göra, och sedan målade jag precis så, men det kändes ändå inte rätt. Färgerna var för skarpa och det fanns inget lugn i målningen. Istället lade jag på lager efter lager av färg tills det började kännas bättre, och när jag tyckte att jag äntligen var färdig, hade målningen förvandlats till något helt annat än den var från början. Inte alls annorlunda utan precis som mina andra målningar.

Frågan är: Ska jag vara glad över att jag har en särskild stil, eller ska jag tvinga mig själv att göra något annat?

4 kommentarer:

Madde sa...

Stringens, egen stil och konsekvens är svårt & jag tycker att du skall vara glad som funnit det. Men naturligtvis kan vi alla känna att man vill göra något annat, än det man brukar göra .För mig brukar det betyda att jag måste byta teknik, byta handlag, byta sort...eller att jag ger mig in i utmaningar ställda av andra, så att jag blir tvungen att välja något annat sätt/material el dyl.

Mona sa...

Hej Elin.
Jag tycker du skall vara glad att du hittat din stil, men att det är bra att du laborerar och testar nya saker, men gillar du dem sen inte, så har du iaf provat. Sluta aldrig vara nyfiken och ha nya ideer sen blir det ju som det vill iaf. Kram

Elin sa...

Mona och Madde: Visst har ni rätt båda två. Jag tycker egentligen att det är bra att jag har en egen stil, även om det retar mig ibland att det är så svårt att göra något annat. Men jag tror också på att utmana sig själv, att våga pröva annat så att man inte fastnar.

PetraMaria sa...

Att ha en stil tror jag är bra ( jag som gärna vill ha det :)
men man får nog inte fastna, måste utvecklas, kanske inom sin egna stil...Det är inte lätt det där ;) Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...