5 mars 2012

Någon som har lust att tycka något?
Jag har länge tänkt att jag skulle vilja ha en logga, men har aldrig kommit mig för att göra någon. Idag gjorde jag äntligen slag i saken, och testade några olika varianter och nu grubblar jag över vilken jag ska välja, eller om jag helt enkelt ska göra en helt annan variant.

Innan jag började hade jag några önskemål som jag ville försöka uppfylla. Jag ville att den skulle vara rund, se handgjord ut, passa i olika färgställningar samt gärna innehålla prickar. Fråga mig inte varför, det kändes bara rätt. Resultatet ser ni här ovanför. Tre likadana bilder, men med olika typsnitt. Färgerna är bara exempel för att se hur det ser ut med vit bakgrund eller färgad. 

Frågan är alltså vilket typsnitt som är bäst. Egentligen gillar jag det översta, men inser att det i litet format blir lite svårt att läsa texten, och det är ju galet med en logga där man inte ser vad det står. Eller? Vad tycker ni? Ska jag behålla någon av dem, eller göra en helt annan? Alla åsikter tas tacksamt emot!

10 kommentarer:

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Den övre och den undre till vänster tyckte jag om. Men mest den översta då det är samma typsnitt som du har i din header här i bloggen. Den gillar jag skarpt.

Vågar man fråga om du har tid och lust att göra en header eller en logga till mig någon gång, du får fria händer. Det skulle vara roligt att ha ett helt eget varumärke. Jag tar inte illa upp om du säger ifrån, förstår om du har mycket att göra ändå.

Lycka till med loggan.

Kram Victoria

Elin sa...

Jag håller med dig om att den övre är finast, och att det är bra att det är samma text som headern. Problemet är bara att det bara blir en gröt om jag gör loggan väldigt liten. Typiskt!

När det gäller att göra en header och logga till dig så är jag ingen expert på sådant. Jag testar och knåpar med mina egna, men det tar väldigt lång tid och jag vet inte alltid hur jag gjort :)
Ingen bra affärsidé för mig alltså, men jag kan tipsa om att söka på nätet efter olika tutorials för hur man gör en header. Har du inte photoshop kan du använda Picnik, men bara fram till början av april, sedan tas den sidan bort.

Maria sa...

Av dessa gillar jag den mittersta i högra spalten bäst. Fint med röd text. Det skulle också vara fint med röd text om bakgrunden är grå som i den vänstra spalten.

Elin sa...

Tack för dina synpunkter Maria. Vilken det än blir har jag tänkt använda den i flera färgvarianter. Jag gillar också röd text, men jag undrar om den är svårare att läsa. Eleverna brukar säga det i skolan när man skriver med röd penna på whiteboarden.

Elin sa...

Tycker definitivt den övre! :) Det har ju blivit du liksom! Sedan gillar jag den för att den ser tryckt ut och signalerar hantverket du jobbar med. Och visst syns det ändå och jag tycker inte alls det är litet. Så kör på!

Och om du inte läste svaret jag skrev i min blogg, så heter jag Elin Matilda. Det är allt lite komiskt. Men jag är mycket nöjd med mina namn! :)

Elin sa...

Ja, den är min favorit också men jag har prövat att förminska den och det ser inte bra ut...

Jag är också nöjd med mina namn, fast mina föräldrar blev skrattade åt när de döpte mig till det. De var nog lite före sin tid när det gäller namn, för det var ingen annan som hette varken Elin eller Matilda när jag växte upp (är född 73). När jag var tolv lade jag till Gabriella. Fråga mig inte varför... men det låter ganska bra ihop. Elin Matilda Gabriella.

Madde sa...

Jag håller med Maria. Sen tänker jag så att en bra logga måste funka helt i svart och helt i vitt - i vissa sammanhang är det bara det som är möjligt. Sedan skulle jag tänka mig en logo som kan funka utan ram och med ram, för vips så kommer man på att man vill det . Att lägga till en bakgrundsfärg och ändra logofärg kan man göra beroende på humör, närhelst man önskar och i det sammanhang man känner att det funkar. Gul logo på svart t-shirt, grå logo på vitt papper, neonturkos logo på skylten utanför butiken/galleriet :-)

Elin sa...

Tack för dina tankar! Det lutar åt den mittersta, flest har röstat på den och även om jag tycker om den översta så måste ju texten synas. När det gäller färger tänker jag som du, att det kan behöva varieras.

Lena sa...

Jag gillar de mittersta bäst. Fast jag kan inte motivera. Det är bara en känsla.

Elin sa...

Helt okej utan motivation! Tack för din åsikt!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...