11 mars 2012

Ingen söndagsångest

Kilramsdelar som väntar på att bli ihopsatta

Den här terminen har helgerna varit långa. Jag har haft hur mycket tid som helst för familjen och att ta det lugnt. De har till och med varit så långa så att jag inte riktigt har kunnat avstå från att jobba lite, fast jag egentligen inte behöver. Den här terminen har det inte funnits ett uns av söndagsångest, utan bara en lycka över att veta att nästa vecka får jag göra det jag allra helst vill. Igen. Varje dag. Så vill jag ha det jämt. Så borde alla få ha det jämt.

Till hösten är det tänkt att jag ska återgå till mitt ordinarie arbete, åtminstone på deltid. Det är inget fel på det jobbet. Tvärtom. Att vara lärare är ett inspirerande, viktigt och roligt yrke. Jag tycker om friheten, kontakten med eleverna och alla fantastiska kollegor, men samtidigt så är det så svårt att kombinera med måleriet. Båda är så tids- och tankekrävande och jag slits hela tiden mellan de två. Då blir det inte mycket lugn över för långa helger, men å andra sidan slipper jag fundera över om jag får några pengar att leva för. Det är fördelar och nackdelar med allt.

Nu ska jag dock inte grubbla över vad som händer till hösten, utan passa på att njuta av den tid jag har nu. Det är ju NU som är mitt ord för 2012.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...