24 mars 2012

Ett lyckat byte... eller var det en fyrtioårspresent?


Min svärmor och jag har länge tittat på Margareta Perssons underbara keramikfigurer och pratat om att köpa en. Särskilt den sura personligheten här ovanför. Hon heter Madde, men påminner väldigt mycket om alla mina tre döttrar i en viss ålder. Köpet har dock aldrig blivit av. Tills nu. Svärmor föreslog ett byte som passade mig väldigt bra. Hon köpte sura Madde åt mig och så fick hon ett av mina konsttryck (ett sånt som man kan vinna här). Från början tror jag hon tänkte det som en fyrtioårspresent, men eftersom jag precis har fyllt trettioåtta, så är det lite tidigt. Hursomhelst är jag överlycklig. Jag älskar den! Den passar perfekt in i vårat hus, med den ljusblå klänningen och allt. Den enda nackdelen är att jag är livrädd att den ska gå sönder. Jag har förmanat mina virvelvindar här hemma att INTE röra. Inga fotbollar inomhus!!!

När jag letade efter Margareta Perssons hemsida hittade jag det här you tube-klippet som visar mer av hennes figurer. Titta och njut. Det finns några fler sura Madde där.


4 kommentarer:

HELENA TROVAJ (fd Öhman) sa...

den e fantastisk tycker jag!!! Kul med skulptur, gillar också sånt som ett avbräck till alla tavlor som hänger:)

Elin sa...

Visst är hon underbar! Det går inte att låta bli att le när man ser henne - trots att hon är så sur!

Madde sa...

Men de är ju helt fantastiska!

Elin sa...

Ja, verkligen! Och visst har hon ett vackert namn?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...