28 februari 2012

Allt börjar falla på plats

En pärm full av tankar
Det blev inga vykort gjorda idag. Istället har jag ägnat dagen åt att prata med Skatteverket, leta förpackningsmaterial på nätet, läsa lite och skriva en lista över allt jag ska göra de närmsta dagarna. Det börjar kännas som om allt faller plats. 

E-kursen som jag går har just nu en paus för att vi ska hinna bearbeta all information från de första veckornas drömmande, och sedan drar den igång på allvar igen på måndag med lite mer praktiskt arbete. Jag känner mig väl förberedd på det. Igår skrev jag ner alla mina tankar på ett papper och det känns riktigt bra. 

Starta-eget-kursen har gått in på ekonomi och juridik, vilket jag verkligen behöver. Jag satt ute i solen i dag och försökte läsa lite om bokföring, men det känns ganska snurrigt. Inte tillräckligt snurrigt för att jag ska få panik dock. Det löser sig nog. Har andra klarat det här före mig så borde väl jag klara det också.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till med företagandet,du verkar ha det under kontroll. Ekonomi och juridik är väl inte det lustigaste här i världen men bra att kunna, om man ser på det med rätt humör kan det va riktigt intressant också.

Elin sa...

Ja, jag vill gärna lära mig. Det är kul att kunna, men jag måste erkänna att det är ganska svårt att förstå ibland...

Maria sa...

Lite tjorvigt är det ju med alla pappar, men jag tyckte att det var värst i början med allt som skulle fyllas i till skatteverket/bolagsverket.
Bokföringen hade jag i bakhuvudet sedan gymnasiet då jag tyckte att det var intressant med debet och kredit. De första två åren bokförde jag "för hand" men sedan skaffade jag bokföringsprogram på datorn. Det rekommenderar jag att du skaffar direkt. Mycket enklare. SPeciellt med bokslut och deklarationer.

Din bild av Estelle blev bra!

Elin sa...

Ja, jag är ingen hejare på ekonomi (gick samhällsvetenskapligt program), men jag tycker det är lite kul ändå, och ska försöka klara mig. Jag har tittat på lite olika bokföringsprogram och lutar åt Vismas e-bokföring, som andra har rekommenderat. Vilket program har du?

Maria sa...

Jo, jag har Visma Enskild firma. Det är bra!

Anonym sa...

Visma funkar bra. Jag har haft Visma administration sen över 20 år tillbaks. För några år sedan slutade jag uppdatera (mycket mindre företag nu) och sen bytte jag dator och behövde köra in i den nya, då ordnade dem det både enkelt och gratis. Programmet är dessutom lätt att fatta, deras e-bokföring är säkert bra.

Elin sa...

Maria och Marie: Tack för kommentarer om bokföringsprogram. Det blir nog Visma.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...