1 januari 2012

Lek med ord och blommor


Jag förutspår att 2012 kommer att bli ett riktigt pysselår i famljen Folkesson. Nu verkar även den yngsta i skaran ha insett lyckan i att klippa och klistra och igår invigdes julklappspysslet på allvar. Sonia fick en liten manick som stansar ut blommor ur papper av sin farmor, och för att roa henne medan jag skulle pyssla lite i målarrummet gav jag henne en tidning att prova den på. Det dröjde inte länge förrän Mira och Greta ville vara med och pyssla och själv kunde jag inte riktigt hålla mig borta heller. Medan tjejerna stansade ut blommor i vackra färger och lade ut i mönster, gjorde jag en liten färgglad bild av det ord jag valt för 2012.

Det är en tradition bland olika kreativa bloggare att välja ut ett ord att fokusera på under det nya året. Jag har gjort det tidigare, men insåg då (liksom nu) att det inte kommer att fungera med bara ett ord för ett helt år. Förrförra året löste jag det genom att välja ett nytt ord för varje månad, men det rann också ut i sanden efter några månader. Ändå är det något lockande med hela idén, och egentligen spelar det väl ingen roll om jag fokuserar på ett valt ord i en månad eller tolv.

Ordet jag har valt är kort och enkelt och passar mig alldeles ypperligt. Det handlar om att inte skjuta upp saker, att inte grubbla för mycket och att bara göra. Ordet är NU och det försöker jag tänka för mig själv när jag börjar förhala något som jag vet att jag måste göra. Till exempel ska jag inte sitta vid datorn längre för jag måste måla och det ska jag göra NU!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.

var hittar man en sådan stor blomstans?

Hälsningar
Helén

Elin sa...

På Panduro. De har flera olika varianter - jag vill ha fler!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...