1 november 2011

Utmaningar är bra för kreativiteten


Ända sedan jag var liten har min kreativitet ökat när jag tvingats skapa med vissa begränsningar. Jag kommer fortfarande ihåg hur kul jag tyckte det var när vi på bildlektionen i högstadiet fick ett papper med några streck på, som vi sedan skulle utveckla till en färdig bild. Eller när vår lärare på konstlinjen gav oss i uppgift att måla med bara en färg, naturligtvis valde hon vilken färg det skulle vara, och naturligtvis var det en färg vi inte brukade använda. Sådana övningar inspirerade mig då och gör det fortfarande.

Sedan jag startade den här bloggen har jag hittat på kreativa övningar för mig själv, men jag har också deltagit i olika utmaningar på andra bloggar. Oftast ganska sporadiskt eftersom jag inte hinner måla varje dag, och eftersom mitt intresse lätt hoppar över till andra saker.

Nu tänkte jag ge mig själv en riktigt vansinnig utmaning under november. Jag tänkte kombinera två bloggutmaningar och dessutom hitta på en egen. Galet? Ja, antagligen.

Den första bloggutmaningen som jag bestämt mig för att delta i är Art Every Day Month, vilket innebär att jag ska göra något kreativt varje dag under november månad. Det behöver inte vara något jättestort, en enkel blyertsskiss kan räcka.

Den andra är en som jag har deltagit i några gånger tidigare, Sketchbook Challenge. Deras månadstema under november är Imaginary Animals, och det lät så roligt att jag bara måste delta.

Mitt eget tillägg handlar om att verkligen arbeta med ett motiv, och att utmana mig själv att använda nya material och tekniker. Jag tänkte kalla det för Ett motiv - trettio bilder. Det betyder att jag har valt ett motiv, den lilla hunden på fotografiet här ovanför, som jag ska rita eller måla av varje dag under november. Det blir trettio bilder på samma hund, och alla bilder ska vara olika.

Det kallar jag en utmaning!

3 kommentarer:

Anonym sa...

roligt!!

Nordljus sa...

This sounds like a wonderful project! Yes, it's sometimes good to set oneself a challenge. I've been wanting to take part in the Sketchbook Challenge, but up till now, I haven't managed yet. I'm looking forward to see your different dog pictures!

Elin sa...

Helena: Ja, det tycker jag också!

Nordljus: I like the Sketchbook Challenge because it´s easy to participate as little or as much as you like. I have done a couple of sketches but not every month.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...