3 november 2011

Ett motiv - trettio bilder 3

Steg 1
På den tredje dagen av min utmaning tänkte jag mig att jag skulle göra en mer arbetad blyertsteckning av den lilla hunden, men när jag satte mig vid ritblocket blev det något helt annat. Jag klippte ut en hund att använda som mall och ritade många hundar ovanpå varandra i turkosa och blå nyanser. Fråga mig inte varför. Jag brukar säga att jag måste bli bättre på att bara göra utan att tänka, och idag var det precis vad jag gjorde. 

Steg 2
När jag såg alla små fält som blivit i min teckning, kändes det som en bra idé att fylla i dem med olika färger. Jag höll mig till samma färgskala, men istället för tusch så använde jag mina akvarellpennor.

Steg 3
Akvarellpennorna gav ett lite randigt, halvfärdigt intryck så jag sprejade lite vatten på bilden för att få färgen att flyta ihop lite (Jag hittade ingen sprejflaska så jag tog strykjärnets sprejfunktion - man tager vad man haver!). Det blev inte så bra. Det flöt ut lite för mycket och såg bara kladdigt ut.

Klar
För att ram med tuschpennorna igen för att bättra på konturerna och fylla i lite mönster på de olika delarna. Prickar så klart. Det blir alltid bättre av prickar.

Dagens hund blev alltså flera stycken. Så kan man också göra.

Andra deltagares bidrag på den tredje dagen av Art Every Day Month hittar du här.

10 kommentarer:

Joni Nickrent sa...

Now that's some amazing doggie designing! Love it!

Anonym sa...

Wow, that is pretty cool!

Unknown sa...

very cool!

Tracey FK sa...

I firmly believe that everything is better with dots, and your dogs are great... I love those colours so much and I really liked seeing how they developed xx

WrightStuff sa...

Wow, that was great to see how that evolved into such a powerful pattern.

Unknown sa...

I love the dogs!

Carolyn Dube sa...

I love seeing how it evolved from the beginning. Amazing how they look together!

Elin sa...

Thank you for your nice comments!

Marianne Sandqvist sa...

Wow, så läckert! Fina färger också! Roligt att få se hur du gått till väga! Jättekul idé!

Elin sa...

Marianne: Visst är det kul att se arbetsgången - det tycker jag också.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...