21 november 2011

Ett motiv - trettio bilder 21

En elektrisk hund?

Under november månads utmaning har jag blivit mer och mer intresserad av akvarellmåleri. Jag kan verkligen ingenting om tekniken. Jag har inte tålamod nog att läsa på och göra provmålningar utan är mer för att pröva och se hur det blir. Problemet med det är bara att det är svårt att upprepa lyckade effekter, eftersom jag inte vet vad jag gjorde. Det är också en extra utmaning med akvarell eftersom resultatet kan ändras så mycket när målningen torkar.

Hunden här ovanför gjorde jag genom att måla med mycket vatten och sedan rista in teckningen med en strumpsticka. Jag vet inte vilket färg jag använde eftersom jag tappat bort min provkarta som jag målade när färgerna var nya. Medan målningen fortfarande var våt var teckningen tydlig, med lika mörka streck som på benpartiet överallt. När den hade torkat hade pigmentet omfördelat sig och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Han ser ut som om han fått en elektrisk stöt.

Om jag hade orkat läsa lite om akvarellteknik hade jag säkert förstått precis varför det blev som det blev, och jag måste säga att jag börjar bli lite mer nyfiken nu... Kanske jag ska önska mig en bok om akvarell i julklapp?

Vill du se mer bidrag till Art Every Day Month så klicka här.

4 kommentarer:

HELENA TROVAJ (fd Öhman) sa...

Du ser, akvarell är fantastiskt! Och ja, han ser ut som han fått sig en elchock:))

Wenche sa...

Det magiska ögonblick när färgerna blandar sig med varan på den fuktiga pappret kommer tyvärr inte tillbaka,man får vara nöjd ändå att man ha fått uppleva dessa små skimrande ögonblick.

Elin sa...

Helena: Ja, du kanske har rätt. Akvarell is the thing.

Wenche: Jag försöker ju att låta bli att fokusera på resultatet allt för mycket så då borde akvarell vara perfekt för att träna!

Tracey FK sa...

watercolours are a constant test and stress but then they are such fun when you get into it and the colours are so pure... I did a 6 week course years ago but it was all a bit stiff and formal and I love slapping those colours down and getting into it... I am really enjoying seeing all the different versions you are creating xx

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...