17 oktober 2011

En målning avslutas


I förrgår skrev jag om hur jag påbörjar en målning. Idag kommer fortsättningen. Det blev bara två bilder för jag gick, precis som jag befarade, alldeles för mycket upp i måleriet. Det hade varit kul at ha en bild när bakgrunden var målad i ljusockra också, men det hann jag inte med.

Den här målningen gick ovanligt lätt att göra. Vanligtvis brukar jag lägga till och dra ifrån mycket mer. Frisyrer brukar ändra form, klänningar få nya färger och mönster och ibland blir hela ansiktet övermålat i slutfasen av en målning. Det behövde jag inte göra den här gången. Det enda som ändrades var som sagt bakgrunden, som jag försökte mig på att måla i ljusockra. Jag ångrade mig ganska snart dock, och lade ett tunt lager dovt rosa över.

Nu återstår bara att titta på tavlan med jämna mellanrum för att bestämma om jag verkligen är nöjd, eller om det är någon detalj som ska ändras, sedan är det dags att fernissa den. Eftersom jag har använt en del collagebitar i den här målningen så vill jag vara säker på att inget ramlar av i framtiden och då använder jag fernissa, inte annars. Dessutom blir det lite flammigt av det målarmedium jag använder för att fästa bitarna med, så ett extra lager jämnar ut det hela.

Signaturen är redan ditmålad. En liten krumelur längst ner till höger på tavlan. Jag är inte så förtjust i stora signaturer som tar för mycket plats. Inte heller årtal vill jag ha på framsidan. Mitt namn, åral och titel skriver jag i stället på baksidan för den som är intresserad. Och på tal om det så har jag ännu ingen titel... måste fundera på det.

4 kommentarer:

Elisabeth Lyngbo Sundell sa...

Vad fina färger. Gillar den :)
//bettan

Elin sa...

Rosa och orange! :)

Sara sa...

Å vad fin! Gillar färgerna :)

Elin sa...

Tack, tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...