16 oktober 2011

Återvinna färgrester?


När jag rengör mina paletter från gammal intorkad färg brukar det gå att dra bort stora sammanhängande färgskikt. Undersidan är ofta mycket vacker och jag har tänkt att det borde gå att använda färgbitarna på något sätt. För några veckor sedan hittade jag en video från en av deltagarna i en e-kurs som jag gick. Den handlar om att tillverka egna "skins" av akrylfärg för att använda i collage. Hon strök helt enkelt ut färg på ett bakplåtspapper (tror jag det var), lät det torka och drog av det i sammanhängande sjok. Någon annan har alltså tänkt samma tanke!

Jag kommer antagligen inte att tillverka "skins" av ny färg. Det känns lite bortkastat. Jag använder den hellre till att måla med, men däremot låter det bra att återanvända den färg som blir över på paletten. Igår strök jag ut överbliven färg i ett jämnt lager så jag slipper små klumpar. Vi får se om det är tillräckligt tjockt. Den nedre bilden visar ett färglager från en tidigare palett. Jag har några liggande som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Kanske hamnar de i någon målning framöver.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...