16 september 2011

Hur man slaktar en målning


I mitt målarrum finns en kruka full med ihoprullade gamla oljemålningar från min tid på konstskola. De är fruktansvärt fula, men jag har inte hjärta att slänga dem. I stället grubblar jag på olika sätt att återanvända dem   och igår försökte jag mig på ett lite större projekt. Jag klippte två gamla målningar i kvadratiska bitar som jag sedan limmade fast på en plywoodskiva som jag räddat undan i ombyggnationen av skolan. Jag använde överblivet vävlim för att fästa bitarna och är inte säker på att det var en så bra idé, men jag hade inget annat och ville prova. Det visar sig väl om allt ramlar av.

Resultatet blev faktiskt riktigt bra, som ett lapptäcke av målningar. Nu funderar jag bara på om jag ska lägga till något, kanske något textinslag... Vi får se. Dessutom funderar jag över om det går att köpa någon form av fernissa som kan binda fast bitarna lite bättre. Måste kolla upp det.


8 kommentarer:

Gerda-Thyra sa...

Men... så himla läckert!!!(varför har jag inte kommit på det själv... fniss!?) Fast jag har gjort något liknande med akvareller... strimmlat, rivit och klistrat och då fick jag användning av mina knappar också!
Sådant här är kul!
Jag tror att man kan göra massor av gamla fula målningar!
Själv sydde jag ju en väska av en av mina fulingar... fast jag har inte sytt på handtagen ännu... skulle kanske ta och göra det i helgen!

Elin sa...

Jag har funderat över hur hållbara de blir om man syr t ex väskor av dem... Mina oljemålningar är lite känsligare och färgen spricker lättare än akryl. Men det kan vara värt ett försök i alla fall!

Just nu är jag så sugen på att göra flera tavlor liknande den jag gjorde, men det tar så lång tid för dem att torka (fyllde i lite oljefärg i gliporna mellan rutorna). Det var hur kul som helst!

Anonym sa...

Blev kul att klippa sönder målningarna! Just nu har jag några färger som heter Tprint (beställda från http://inspiraart.se/) och några små burkar som jag köpt i en konstnärsmaterialaffär som heter Deka http://konstnarscentrum.se/index.php/deka-deka-textilfarg-25ml-c-17_474_1408_2233 . Bägge sorterna funkar bra men jag som gillar att måla stort vill ha större förpackningar. Vännen S har färger som heter Mats Kunzel http://www.textilfarger.se/ hon har målat mycket och tycker att de är bra, vi ska gå ihop om en beställning. Hoppas du hittar nåt o lycka till! Marie

Gerda-Thyra sa...

Ja, jag vet inte hur hållbar en väska blir eftersom jag inte har börjat använda den ännu! Den gamla målningen jag änvände är också i olja, inte akryl... har någon förhoppning om att den SKA spricka så där snyggt, du du vet...

Elin sa...

Ja, det kan bli riktigt snyggt när det spricker! Bara det inte ramlar av färgflagor som fastnar lite här och var ;)

Marianne Sandqvist sa...

vilken härligt kreativ idé! Läckert resultat! :)

Elin sa...

Tack Marianne! Det borde bli läckert att göra samma sak med akvarell, eller hur?

Elin sa...

Marie: Ser att jag glömt svara. Tack för tipsen om färger!!! De ska jag kolla upp.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...