2 mars 2011

Att välja ett tema

Snabb skiss till gårdagens målning
Påskens utställning på Göransson Arena närmar sig med stormsteg och i måndags var jag på ett litet planeringsmöte med två av de andra utställarna och de ansvariga för arenan och Gästrik Konst. Vi pratade öppettider, skärmar och hängning och det fick mig att fundera lite över hur man planerar en utställning. Jag vill gärna ha ett tema som håller ihop alla målningar, en röd tråd som gör att utställningen känns som en sammanhållen enhet. Det krånglar till det ibland, eftersom vissa målningar utvecklas åt ett håll som inte var planerat och därför inte platsar bland de andra. För det mesta brukar det dock lösa sig genom små justeringar av antingen temat eller målningen.

Den här gången har jag valt att utgå ifrån ordet Tillsammans. Det är titeln på den tavla som är med i årets katalog, men ordet valde jag redan i somras. Tidigare utställningar har handlat mycket om jaget, att utvecklas och att våga, så nu tänkte jag fokusera mer på relationer, men det har inte varit helt lätt. Jaget tar över i alla fall, och övriga figurer i målningarna försvinner in i bakgrunden, som om de inte är så viktiga eller kanske till och med bara är en dröm. Det borde kanske hänga ett frågetecken efter mitt valda tema: Tillsammans?

3 kommentarer:

Christina i Torsåker sa...

Hej Elin! Kul att du tänkt på samma tema. Jag har haft relationer
mellan människor å mellan människor och djur nu ett tag. Det blir spännande att se våra variationer på Göranssonska i påsk.

Elin sa...

Christina: Det ska bli kul att se dina tavlor. Har du övergivit det mer abstrakta?

Christina i Torsåker sa...

Nej det är nog åt det hållet nu oxå, men det är ju som om tavlan bestämmer mer å mer motivet, var det nu kommer ifrån. Men det är för mig ett mycket spännande sätt att måla. Är bara så nyfiken på dina.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...