4 februari 2011

Söt som socker

Del av senaste målningen innan den var färdig
Mina målningar har en tendens att bli lite väl söta. Jag är medveten om det och har accepterat det som min stil, men jag tänker på det hela tiden och försöker balansera det söta med lite smutsade färger och grövre penseldrag. Dessutom vill jag att det alltid ska finnas en berättelse i bilden. Den ska inte enbart vara dekorativ.

Min senast färdigställda målning kan säkert uppfattas av många som alldeles för sockrig. Den föreställer ett dansande par, blommor och slingrande blad och en vit klänning med spets. Trots det så är jag riktigt nöjd med just den bilden. Den får mig att fundera mitt i allt det söta.

Tyvärr kan jag inte visa hela tavlan eftersom jag inte har fotograferat den än. Bilden här ovanför är bara en detalj som jag tog innan den var klar. Dessutom kanske jag borde hålla på vissa tavlor inför utställningen i påsk? Vi får se...

2 kommentarer:

Gerda-Thyra sa...

Jag upplever inte dina målningar som "söta"... de är mer milda och lite drömskt sagolika.

Jag önskar att jag kunde måla så men mina målningar blir mer skarpa och betydligt hårdare och de milda, lite dimmiga färgerna som du använder blir i mina händer liksom skarpa och "högljudda" om du förstår vad jag menar?

Spännande att så småning om få se den här målningen som du håller på med nu!

Och att de är som små berättelser... det är nog det jag gillar allra bäst med dina bilder!

Elin sa...

Tack för fin kommentar! Vad glad jag blir. "Drömskt sagolika" gillar jag...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...