12 januari 2011

Mycket bättre idag

Misshandlade men lagade penslar
Gårdagens deppighet har vänt. Det visade sig att Greta inte alls är sjuk trots att hon klagat på magont på dagis och dessutom sov alla barn helt ok nästan hela natten. Dessutom har jag spenderat lite tid i målarrummet med att förbereda morgondagens målning. En uppspänd duk står på staffliet, den värsta röran är undanröjd och viktigast av allt - tankarna är inställda på måleri. Ställtid.

Penslarna på bilden här ovanför är ett sorgligt exempel på min misshandel av material. Jag låter dem stå i vatten alldeles för länge och jag gissar att det är en av de bidragande orsakerna till att metallfästet släpper från själva skaftet. Det är inte roligt att måla med vickiga penslar, så de här har fått lite vård och omsorg i form av Karlssons klister. Nu borde de hålla i morgon åtminstone. Helst längre.

2 kommentarer:

Nathalie Winberg sa...

målar du med oljefärg eller akryl? Mest akryl va? Tänkte annars är det så lätt att ha en sil i en burk med matolja och dra penslarna mot silen i oljan och sedan bara lägga dem på en bänk, så klarar de sig i flera dagar även om man inte orkar göra rent dem på riktigt.

Är också skitdålig på att ta hand om mina penslar! Köper nya hela tiden.

Elin sa...

Jag målar med akryl så då fungerar det inte med olja - men tack för tipset!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...