25 oktober 2010

Mina färger

Min nymålade trappa i blågrått

Jag tycker om riktigt starka färger. Knallgrönt, purpur och citrongult gör mig lycklig. I alla fall ibland. På avstånd och i kortare perioder. För när det gäller att måla tavlor, eller inreda mitt hem så får de färgerna ge vika för mer dova toner av gråblått, beigevitt och engelskt rött. Otaliga gånger har jag försökt måla tavlor i starkare färger, men det slutar oftast med att jag målar över med någon mjukare ton.

Samma sak gäller inredningen. Jag har köpt textilier i orange, cerise och limegrönt, men byter efter ett tag ut dem mot lugnare färger som inte stör mitt öga. Det betyder inte att mitt hem är färglöst. Här finns en hel del färgranna detaljer, men precis som i mitt måleri är det inte färger som sticker ut och oroar, och det är precis så jag vill ha det. Det finns så mycket annat som oroar så min omgivning måsta ha ett lugn.

Kanske borde jag utmana mig själv mer och använda färger som inte känns naturliga för mig oftare, eller så ska jag bara acceptera att jag har en färgskala som passar mig. Jag lutar åt det senare, även om jag då och då säkert kommer att göra ett försök med lite mer färgstyrka. Förändring kommer när (eller om) det är dags.

2 kommentarer:

Nathalie sa...

Underbart fint. Kan riktigt höra hur den knarrar på något trappsteg. Barnfötter. Mysigt.

Elin sa...

Den knarrar definitivt, men jag har lärt mig vilka steg jag inte ska kliva på när jag smyger upp på morgnarna innan barnen vaknat :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...