17 oktober 2010

En oändlig historia

Misslyckat färgval
För länge sedan skrev jag om att jag var kär i tapeten som sitter i vår nytapetserade hall. Det är jag fortfarande, men rusten har avstannat och det jag går fort uppför trappan för att slippa se eländet.

Anledningen till stoppet är att jag har haft otur med färgen. Först var det listfärgen som blev felblandad ett antal gånger så att jag fick måla om alldeles för många gånger innan det blev rätt. Sedan var det en nyinköpt Ikea-byrå som skulle målas om för att bättre passa in. Dum som jag var slarvade jag med underarbetet och färgen släppte så fort man kom åt ytan. All färg tvättades/skrapades bort, häftgrund inhandlades och underarbetet gjordes grundligt. Jag försökte blunda för att färgen inte riktigt tilltalade mig. Det var också dumt.

Tre lager senare satt färgen fortfarande dåligt på vissa ställen, och den dalahäströda färgen skrek mer sjuttiotal än allmoge. Då gav jag upp och lät allt vara ett tag, tills i går kväll. Nu ska hallen blir färdig! Jag flyttade ner byrån i målarrummet, tvättade och slipade den IGEN och har idag målat första lagret med vit färg. Det ser bra ut. Dessutom står den i vägen för all annan måleriverksamhet så nu måste den bli färdig innan torsdag. Sitter inte färgen då så kastar jag ut den från balkongen!

2 kommentarer:

Irenes tavlor sa...

stackars dig.. jag kör med ett säkert kort "vitt"....

Elin sa...

Det brukar jag också göra... Det här var ett tillfälligt snedsteg :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...