7 februari 2010

Utomhus

Man blir glad av att vara ute

Igår tog jag en promenad mitt på dagen. Som vanligt är det en fenomenal problemlösare. Jag kan vara hur sur och grinig som helst och känna att jag kört fast i mitt måleri. Efter en timmes promenad har jag fått tillbaka inspirationen och problemen känns futtiga. Varje gång blir jag lika förvånad över hur lätt bilderna dyker upp i huvudet på mig när jag är ute och går. Bilder som jag bara måste måla. Egentligen är det mer förvånande att jag inte promenerar varje dag. Varför krångla till det för sig själv?

Idag har jag inte promenerat men väl varit ute med barnen i solen. Det är också bra för humöret. Solljus betyder mindre deppighet, mer glädje och energi och därmed mer inspiration till att måla. Perfekt.

2 kommentarer:

Hans Westlund sa...

håller med dig där

Elin sa...

Hans: Ja, fast den här veckan har jag blivit påmind om varför jag inte promenerar varje dag - när jag kommer hem är det mörkt, barnen är hungriga och jag är trött... Men helgerna borde jag ju i alla fall!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...